top of page

All art is a conversation. 

Een foto is niet alleen wat voor de lens staat, maar het is bovenal de keuzes van de fotograaf met betrekking tot onderwerp, timing, framing, belichting, instellingen op de camera, en tegenwoordig ook zijn keuzes met nabewerking. In die zin is het niet anders dan bij elke andere kunstenaar: Een muzikant die met passie tellingen van een pagina interpreteert, of een schilder die verf selecteert en een stijl om een ​​zonsondergang op te nemen. De kunst is dan nog niet compleet; de cirkel is alleen afgerond wanneer de muziek, het schilderij, de foto, de woorden worden ervaren ook als dat zelfs alleen door de kunstenaar is.

 

Dit gevoel van "conversation", een gesprek zonder woorden, onderbouwt al mijn fotografiewerk - het is mijn stijl als je het zo wilt noemen - ik streef er naar een ervaring vast te leggen, om voor je ogen te bereiken wat de ziel voelt. De liefde en het vertrouwen tussen een oude hond en zijn eigenaar, de opwinding van een nieuw paard aanschaffen of het roerende vaarwel van een eerste pony. Zelfs een wedstrijdfoto heeft een verhaal te vertellen van trots, van teamwork, van balans en kracht; en vaak ook - voor een kritisch oog - een kans te leren en te verbeteren. Daarom voel ik me zo gepassioneerd over elke foto die ik maak. Dit heeft zijn oorsprong in hoe ik begon als creatieve kunstfotograaf. 

Op deze pagina kan enkele belden van u mijn fine art fotografie bekijken. Ben u geïnteresseerd in een beperkte oplage afdruk, neem dan contact op. 

"The Tumour" is mijn eerste foto die is internationaal tentoongesteld als onderdeel van de Royal Photographic Society International Print Exhibition.

 

Het is gemaakt in mijn vorige huis in Brighton, Engeland met een eenvoudige geïmproviseerde fotostudio. Het beeld was aanvankelijk ontworpen als twee symmetrische helften. Elk gevormd door de lichamen van dezelfde vrouw die een brein vormen: een vereniging van lichaam en geest. In een later stadium van de bewerking viel de symmetrie van het stuk tegen. Ik had kort daarvoor een ernstig hersenletsel opgelopen (subdural hematoma) en was aan het herstellen van de fysieke en mentale gevolgen ervan; niets voelde symmetrisch, gebalanceerd of in orde. Imperfectie vertegenwoordigde de werkelijkheid nauwkeuriger en ik schoot het beeld opnieuw met de tumor in het zwart.

The Tumour

Stac Pollaidh

Stac Pollaidh is een berg in het noorde van Scotland. De peak is een stille ridge bestaande uit honderden kalksten pilaren. De top is alleen bereikbaar door over deze pilaren te klimmen.. Dit foto is gemaakt tijdens mijn wandel tocht in de Scotse Hooglanden met mijn labrador hond - kan u haar zien tussen de pilaren?

 

Deze beeld is een in een serie van zwart wit foto's die ik heb gemaakt van Scotland. Bent u geïnteresseerd in een beperkte oplage afdruk, neem dan contact op.

stac Polly bw to print.jpg
bottom of page